Află mai multe detalii despre cookie-uri în sectiunea Politica de Cookies, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului.
Cărțile Bibliei
Originea şi Păstrarea Bibliei
Să-l recunoaştem pe Iehova drept păstrător al Cuvântului Său inspirat. Iehova, evident, i-a ghidat nu doar pe scriitorii Bibliei, ci şi pe fidelii copiatori ai textului şi pe compunătorii canonului, aşa cum acum îi ghidează pe martorii săi tereştri, care îi studiază paginile şi care proclamă adevărul său. Păstrarea Bibliei este un miracol al Atotputernicului Dumnezeu.
Autenticitatea Bibliei
Omul sincer fără prejudecată poate discerne autenticitatea Bibliei ca find Cuvîntul Creatorului adresat oamenilor
Dovezi ale autenticităţii Bibliei
Dovezi că Isus din Nazaret a fost Mesia cel promis
Dezvoltarea Canonului Biblic şi completarea lui
Canonul Bibliei este catalogul sau colecţia cărţilor inspirate de către Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. Termenul „canon”, derivă din cuvântul ebraic qaneh, care inseamnă „băţ de trestie”.
Lupta Bibliei pentru supravieţuire
Nici un spectacol cinematografic al timpurilor moderne, n-ar putea fi la fel de plin cu acţiuni dramatice decât cele descrise în relatarea despre lupta Bibliei pentru supravieţuire.
Exodul
Titlul celei de-a doua cărţi a Pentateuc-ului, este luat din versiunea greacă a Septuagintei, în care este numit „Exodos”, termen care înseamnă „ieşire” sau „plecare” din Egipt. „Exod”, este forma românească a grecescului „Exodos”.
Leviticul
„Leviticul” este termenul folosit în Latina Vulgata pentru a desemna cea de-a treia carte a Pentateucului. Vulgata a împrumutat termenul din Septuaginta grecească, după expresia „Levitikon”.
Numeri
Deoarece această carte cuprinde cea mai mare parte a perioadei de patruzeci de ani şi descrie călătoriile izraeliţilor în timpul marşului lor prin deşert, iudeii o numesc Bemidebar, care înseamnă „în deşert”.
Deuteronomul
Titlul celei de-a cincia carte a Bibliei, este împrumutat din denumirea grecească „Septuaginta”, „Deuteronomion”. Este un termen compus, care îmbină cuvintele deuteros, care înseamnă „al doilea”, cu nomos, care înseamnă „lege”.